Pravidlá play-off nadstavby

Pravidlá : 

1) Súpisky pre štvrťfinále a seminále hrajúci sa na dva zápasy sa riadia ako v základnej časti. Súpisky finále a o 3.miesto vedúci druzstiev dajú naraz na začiatku zápasu, kde bude napísaní hrajúci  4 hráci  a ich poradie v zápase. Žiadne nasadzovanie podľa súpisky súpera !!! 1. hráč druzstva, ktoré sa umiestnilo v základnej časti na vyššej pozícii v tabuľke začina na dráhe č. 1. Hrací formát: Hrá sa na 100 hz  štyria proti štyrom. V zápase je povolené jedno striedanie. Bodovanie a setové body sa získavajú ako v základnej súťaži.

Hráči : Za hráča družstva, ktorý môže nastúpiť v play - off  sa považuje neregistrovaný hráč, ktorý za uvedený tím nastúpil v základnej časti v minimálne v jednom zápase. Za ragistrovaného hráča sa považuje hráč/hráčka, ktorí/á odohrala v ročníku 2023/2024 aspoň jeden zápas v nasledovných súťažiam : interliga muži, extraliga muži, extraliga ženy, 1. liga .

2) Počas zápasu je možné jedno striedanie hráča.

3) Pri zápasoch á štvrťfinále a semifinále sa hra na dva zápasy. O víťazstve rozhoduje v prvom rade počet víťazstiev, pri remíze 1:1 na zápasy  súčet setových bodov. Pri remíze setových hodov sa postupuje podľa bodu 5 hneď po odohratí odvetného zápasu.

4) O tretie miesto a finále sa hrá na jeden zápas o vítazstve rozhodne počet dosiahnutých bodov v zápase. V prípade remízy 7:7 na body o víťazstve rozhodnú tzv suddenly victory hody.

5) suddenly victory - pravidlá. Vedúci družstviev  určia dvoch hráčov, ktorí budú hádzať suddenly victory hody. Suddenly hody môžu hrať iba hráči, ktorí nastúpili v zápase. Prvá dvojica hodí po 3 hody. Každé družstvo začína na dráhe, kde skončili. Druhá dvojica odohrá po tri hody na druhej dráhe. Zvíťazí družstvo, ktoré v súčte 6 hodov ( 2 hráči po tri hody) dosiahne viac bodov. Ak sa zrodí remíza potom sa pokračuje v hádzaní suddenly victory tak, že proti sebe nastúpi tretia dvojica ešte nehrajúca v sudden victory a odhodí po tri hody. Hráči začínajú hádzať na dráhe, kde skončilo posledné hody. Zvíťazí družstvo, ktoré v tretej sérii dosiahne viac bodov. Ak napriek tomu bude po treťok kole remíza bude pokračovať štvrtá séria s ďalšími hráčni. Začína sa na opačnej strane ako v treťom kole. Ak ani po uvedenom sa nerozhodne nasledujú kolá po jednom hode. až kým niektoré družstvo v danom kole nedosiahne lepšie skóre. V tejto fáze sa hráči a dráhy striedajú.

 

Milan